donderdag 7 september 2023

Koken!

Na een rondje 'maak de gekste foto met je hulpmentorgroep', wordt er gekookt. Lekker om 18.00 de pot op tafel. Voor iedereen die denkt: 'oh die secundaire arbeidsvoorwaarden van docenten zijn echt de bom', vergeet het maar. 42 gerechten, culinair niveautje twijfelachtig... dit is echt voor god en vaderland, broek op de vreethaak, ogen dicht en gaan. We zullen pogen een live verslag van de geneugtes mee te geven, maar als je niks meer hoort, liggen we voor lijk in een hoekje.

  1. Groep 1, Downright Delicious, komt met nachos van lokaal gesourcede aardappels, kaas van Wagyu en versgeplukte paprika's (die verdacht veel lijken op pepers). Smaak is op orde, de kaas is gesmolten, het verhaal is uiteraard kaas. Knoflook in overvloed... We stinken nog uren, ben ik bang.
  2.  Groep 2, ChiliCrew, serveert een hemelse symfonie van knapperige tortillachips, guacamole zo romig dat engelen er jaloers op zouden zijn en heerlijke robijnrode salsa. Dit alles volgens de menukaart. Het werd ook nog gymnastisch gepresenteerd en de guacamole was daadwerkelijk zelfgemaakt...
  3. Groep 3, Macvet, serveert wentelteefjes. Out of the box, niks mis mee. Presentatie met een paardenkop en gehinnik ook niks mis mee.
  4. Groep 4, Big American, serveert een BigMac salad. Volgens onze kenner klopte de saus en hier kregen we een briljant toneelstukje van zeurende kinderen die Maccie wilden van de ouders, maar werden afgescheept met een BigMac salad.
  5. Groep 5, Mallf, heeft een geweldige presentatie met Italiaans accent en koksbuis. De bruschetta valt wat tegen, alhoewel in redelijkheid: what can go wrong met tomaat en brood.
  6. Groep 6, Signoritas di Perfectos, wederom met een goed toneelstukje en gelukkig de eerste climate reference, serveren koude nachos todos met - uiteraard - vegetarisch gehakt.
  7. Groep 7, de Marios, presenteert brood met kruidenboter. Wederom, kan weinig fout aan.
  8. Groep 8, Les Internationales, komt met muziek op, dansende gegenderchangede dames en heren, een volledig aangeklede ober met een geweldig verhaal en een frisse salade. 
  9. Groep 9, Nacho Machos, heeft veel dansende handjes en nog meer slechte accenten. Nachos met wederom zelfgemaakte guacamole. Gelukkig iets minder knof dan de vorige...
  10. Groep 10, La Nonna's, heeft een hele internationale keuken en een prachtige menukaart. Prachtige verhalen over gemixte runderen??? MAAAR: watermeloen met feta! We happy.
  11. Groep 11, de Amigos, wederom nachos. Hulpmentor Omaima staat trots haar kinders te filmen :). Alle gedode groentes hebben wel een goed leven gehad. Das fijn.
  12. Groep 12, De Latijnse keukens, heeft een mooi verhaal over de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken, commandeert hulpmentor Tibbe als ober en heeft het stokbrood met kruidenboter gegrild. Leuke afwisseling.
  13. Groep 13, Barlaeus American Style, komt daadwerkelijk met een Caesar salad, lauwe cola (pluspunten van Mirabelle die haar cola het liefst lauw en prikloos drinkt) in een geïmporteerde Starbucksbeker uit Amerika. Het is oprecht lekker en de Caesardressing is zelfgemaakt. We are impressed.
  14. Groep 14, Broodlaeus, komt na ruim een uur met......stokbrood kruidenboter. Hahahahahaha.

Totnutoe zijn we vooral enorm onder de indruk van de presentaties en de menukaarten: er zit heel veel tijd en moeite in, heel erg leuk om te bekijken! De eerlijkheid gebiedt dat we nog niks oneetbaars hebben gehad. Voordeel: we worden niet misselijk. Nadeel: we worden wel misselijk, omdat we teveel eten. We geven het live verslag op: jureren is echt een dagtaak met al die presentaties. De uitschieters zullen we straks vermelden. 

Slecht nieuws: we hebben zojuist het laatste opgegraven dodo-ei gegeten. Considering wanneer de dodo's zijn uitgestorven, betwijfelen wij of we dit overleven. Of de groep in kwestie. We laten even in het midden welke groep dat is, dan hebben jullie allen nog hoop dat jullie kinderen veilig thuis komen. 

DOOD
We zitten overigens stiekem nog steeds de Caesarsalad te eten. Dat zegt genoeg. Team USA komt aan met hotdogs, maar vooral met een kneiter traditionele rolverdeling: de jongens doen het vuur, de meisjes doen de toppings. We voorzien een wijziging van het curriculum.

Heel veel foto's van al deze genoegens in de map DE, ook ABC is inmiddels aan het koken en proeven!

Wij zijn aan de toetjes. Dikke anderhalf uur bezig, 27 gerechten achter de kiezen en nog best gelukkig. Een unicum.

13 opmerkingen:

  1. Hahaha eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat geweldig om zo mee te genieten, dankjewel iedereen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha bon appetit! Dat klinkt als feestmaal. :) Dank voor deze blog. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ben benieuwd naar de blog-waardige culinaire hoogstandjes. Alvast sterkte met de instant noodles 🍲 🥫

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hilarisch dit, lang leve de commentaren van Margriet!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Doen jullie aan thuisbezorgd?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. https://www.thuisbezorgd.nl/bestellen/eten/3641?searchTerm=nachos

      Verwijderen
  7. Haha, heerlijke verhalen! Blijf schrijven ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie recensies... krijg er honger van!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dank voor het hilarische verslag van jullie culinaire tour!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geniaal! Bon apetitooo

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hopelijk liggen jullie niet voor lijk in een hoekje! Het is stil aan de overkant !!!! Echt ik geniet van de verhalen en foto’s.

    BeantwoordenVerwijderen