Net over de helft: we moeten nog zeven hoofdgerechten en dertien toetjes.
- De Drillers sluiten af met S'meris: s'mores maar dan de politieversie. Kan slechter, alhoewel dat blijkt te zijn omdat ik een specifieke kreeg - en die was al enige gesmolten. Omkoperij.
- De Appelmoeseters brengen ons als dessert aardbeien met chocola: niks aan te vernaggelen en wederom een uitstekende rap.
We zitten te mijmeren hoe mooi het is om kinderen door zo'n school te trekken, ze te zien opgroeien, de bleue eersteklassers van vroeger nu hier als stevige begeleiders te zien rondlopen. Nog net geen traantje, maar geef het nog even - morgen, na een nachtje met nauwelijks slaap. Docent, iedere dag anders. Die kookwedstrijd geef ik je te doen, maar onderwijs is gewoon genieten.
- We krijgen een toevoeging van de Musketiers: zelfgemaakte perenlimonade. Oftewel het kookvocht van de peren - we gaan stuk en houden net net binnen. Kleur en temperatuur geven ons hele andere connotaties.
- De Aardappeltjes hebben gang 2 af: pasta met een mooi verhaal, maar eerlijkheidshalve is het pasta caprese met zelfgemaakte tomatensaus volgens de Franse methode. Niks aan te verknallen en dat hebben ze dan ook niet gedaan. Heerlijk intermezzo tussen alle zoete meuk.
- De Kookbrigade rondt af met een stack pannenkoeken met verse bosbessen, aardbeien, slagroom en maple syrup. Echte. Het budget gaat volgend jaar 2 euro per kind omlaag, maar we genieten! Dit maak ik morgen thuis.
- De Oempa Loempas komen terug met noodlesoep: lekker! Goed gekruid en echt smakelijk.
- De Wereldkeuken heeft letterlijk bijna anderhalf uur gedaan over spaghetti met tomatensaus. Wel mooi verhaal over hoe de pastagoden lieten weten dat de pasta klaar was. Wederom met vega gehakt. We vervloeken Lucas een beetje - zijn vegetarische neigingen leiden tot veel soja.
- Foodfight brengt helaas ook al pasta tomatensaus. We verlangen bijna naar pasta pesto.
- Typisch gevalletje 'kijk uit wat je wenst': pasta pesto van de TOQS. Koud. We weten weer waarom we dit verbieden.
- Girlpower serveert ons fris fruit met twee soorten chocosaus. Dit verbieden we dus nooit: heerlijk.
- Helaas weer terug naar een hoofdgerecht: er borrelt inmiddels een zeer onaangename mix van chocola, pesto, tomatensaus en burrata in onze buikjes. De Pastis serveren pasta miso zonder - denken wij - miso. Pasta kaal dus. Flashback naar de laatste dagen voor de stufi.
- De Kookskillloze Kiddo's blijven bewijzen dat ze zelfinzicht hebben: een ietwat opgewarmde wafel met vlokken en slagroom uit de bus. Eerlijkheidshalve is het best lekker.
- De Camping Kocks eindigen, weinig verrassend, met een borrelplank: homemade poffertjes met een act waar we echt best hard om moeten lachen. En best lekker!
- De Pastis hebben goed gekeken bij de Kookbrigade - crepes met ijs, bosbessen, frambozen en chocosaus. Niet zelfgemaakt, wel lekker. Inmiddels hebben we er maar een koud biertje bijgepakt om de maaginhoud enigszins te kalmeren...
- De Oempa Loempas hebben tiramisu. Iedere rechtgeaarde Italiaan draait zich om in z'n graf, want het is slagroom en... slagroom. Met cacaopoeder, dat wel.
- Foodfight komt met poffertjes - niet zelfgemaakt, maar wel met liefde. Dat helpt niet meer na 39 gerechten.
- Gezond einde van de Wereldkeuken: yoghurt met fruit. Best een fijne afwisseling. Wordt overigens stukken beter omdat we het eten met de lepel van de Pastis waar nog chocola op zit...
- De Aardappels sluiten netjes af met gekaramelliseerde appels - fijn dat ze niet in het thema zijn gebleven en ons gekaramelliseerde aardappels hebben geserveerd. Heerlijk.
- We missen de Original Cooking Squad nog - we vinden het niet zo erg. We zijn stuk. We gaan ons verstoppen. Net te laat: ze zijn er. Bastognekoeken met slagroom en aardbeiensaus. Wederom verbijsterend dat dit uren moet duren, maar het gaat er nog net bij.
Klaar! Nu maar eens de schade in ogenschouw gaan nemen in de wasbakken en rondom de tenten.
Hahaha wat een strijd. Hopelijk zijn alle maagjes nog steeds in balans
BeantwoordenVerwijderenWij zitten trillend van spanning aan de blog gekluisterd... Hoe gaat het verder?
BeantwoordenVerwijderenZoo fijn vele updates🥰
BeantwoordenVerwijderen‘Typisch gevalletje 'kijk uit wat je wenst': pasta pesto van de TOQS. Koud.’ Haha ik voelde m aankomen. 😂
BeantwoordenVerwijderenOei dat pakje Miso ligt waarschijnlijk platgedrukt onderin Merel's tas bij haar slaapzak;) Is een supersimpel en lekker recept (https://cooking.nytimes.com/recipes/1020979-five-ingredient-creamy-miso-pasta), maar blijft lastig koken op campinggaspitje. Ik hoop dat jullie Rennies hebben meegenomen. Veel plezier!
BeantwoordenVerwijderenOngekend spannend dit! Pak er ook even een koud biertje bij..
BeantwoordenVerwijderenIk krijg buikpijn van het lachen. Ik leef met jullie mee;)
BeantwoordenVerwijderenIk zit aan de blog gekluisterd!!
BeantwoordenVerwijderen😂
BeantwoordenVerwijderenRespect!
BeantwoordenVerwijderenHahahaha, wat een prestaties - van de kids én jury! Wij genieten heel erg mee hier!!
BeantwoordenVerwijderenPrachtig!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk zo’n live blog. Dank Margriet. Zal ik morgen wat Rennie voor je meenemen?
BeantwoordenVerwijderenMargriet je bent hilarisch, ik lig dubbel!
BeantwoordenVerwijderenDit leest heerlijk weg, briljant geschreven. Fijn om zo mee te kunnen genieten.
BeantwoordenVerwijderenWat leuk geschreven allemaal!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk!
BeantwoordenVerwijderenPetje af💪 en hopen dat jullie geen last hebben gehad van al dat eten.🍀
BeantwoordenVerwijderen